GT Concept

Qua afmetingen is het ongeveer een MX-5, qua power ook. Opel perst namelijk 145 paardenkrachten en 205 Newtonmeters uit een 1.0 liter groot turboblokje dat we kennen van kleinere Opels als de Adam en Corsa. Een theoretische sprint naar 100 is daardoor mogelijk in minder dan 8,0 seconden, mede dankzij het redelijk lage gewicht van minder dan 1000 kilogram. De versnellingsbak is overigens een zes verzetten tellend sequentieel exemplaar. Als je alle verzetten succesvol doorloopt zou je op een topsnelheid van 215 kilometer per uur uit moeten komen, belooft Opel.

De badge “GT” prijkte al eerder op compacte, sportieve tweezitters van Opel. De badge wordt al sinds de jaren ’60 gebruikt zelfs. Deze concept heeft dus een historische naam, maar laat de toekomst laat zien. Ingewikkeld hè?

De Duitsers hebben er al een heus teaseroffensief voor deze coupé opzitten dus we hadden al een vaag idee van wat er zou komen. Het resultaat is een moderne interpretatie van het jaren ’60 ontwerp, zoals jullie op de foto’s kunnen zien. Het is echter nog bijzonder concept-ish. We zien bijvoorbeeld geen achteruitkijkspiegels, geen ruitenwissers en ook geen deurgrepen. Die laatste zijn vervangen door touchpads op het dak, de spiegels zijn vervangen door camera’s in de wielkasten.

Opel heeft momenteel geen platform voor achterwielaangedreven auto’s met de motor voorin, dus we betwijfelen of dit ooit het productiestadium zal halen. Mocht het wél zover komen dan hopen we op een OPC-smaakje met bijvoorbeeld het blok uit de Corsa OPC.

Zouden die over het algemeen nuchtere Duitsers dan echt weer met een nieuwe, speelse incarnatie van de sportwagen komen? Geen mens weet het, maar leuk is de Opel GT Concept in elk geval wel. Onder de kap een 1.0 turbotorretje met 145 pk en 205 Nm. Ruim voldoende voor wat fun binnen de grenzen van het (in Nederland) toelaatbare.

De conceptuele top ligt op een fraaie 215 km/u en het sprintje is in 8 tellen achter de bips. Dat alles wordt mede mogelijk gemaakt door het zeer geringe gewicht van 1.000 kg. Zoals gezegd is de kans klein dat een afgeleide van deze GT Concept het productiestadium haalt, maar hoop doet leven.

Bron: https://www.autoblog.nl/nieuws/de-opel-gt-heeft-een-lekkere-volle-bips-85100
Bron: https://www.autoblog.nl/nieuws/opel-gt-concept-toont-funky-toekomstvisie-83981