Wie ben ik?

Ik ben Aranka en woon samen met Jurrian op de mooie Veluwe.

Toen ik een relatie kreeg met Jurrian, reed hij op dat moment een Opel Astra F Cabriolet ‘97, 1.8 16V en later 2liter 16V. Dat is het moment dat ik verliefd werd op Opel. De Astra was een kart op de weg. Ik ben totaal niet opgegroeid met Opel, integendeel, mijn ouders en broers rijden Volkswagen.

Helaas kwam de Astra steeds slechter door de winters heen en rotte weg onder onze kont. Toen de 2liter over de kook was gegaan door middel van een lekke koppakking, hadden we besloten om onze Astra te slopen. Tot heden heb ik daar nog spijt van!

We hebben toen een Opel Vectra B1 ‘98, 1.8 16V, gekocht. Daar rijden we nog steeds mee.

Welke auto rijd ik?

Ik ben begonnen met een Opel Tigra A ’97, 1.4 16V (automaat). Deze hebben wij helaas moeten slopen, vanwege verborgen roest.

Momenteel rij ik met een Opel Corsa A1 TR uit ’84,1.2 8V. Weinig luxe vergeleken met de andere auto’s die we hebben. Het motorblokje gaat er tzt eruit en komt een 2liter 8V er in te liggen. Want motorblokje begint oud te worden. Ook gaan wij hem opnieuw spuiten in de kleur die hij nu is (legergroen). Maar het is de bedoeling dat die verder origineel blijft, maar wel volledig in leger thema.

Verder rij ik de Opel Vectra B1 ’98, 1.8 16V. Lees het stukje van Jurrian, die vertelt wel over de plannen met de Vectra.

Dan heb ik verder nog een Opel Tigra A ’98, 1.4 16V. Ook bij deze hebben we de planning om een ander motorblok, 1.6 16V, er in te leppelen. De 1.4 16V is namelijk kapot gelopen. Verder niet veel plannen er mee. Het is de bedoeling om die voor daily te gebruiken.

En de laatste die we hebben staan is ook een Opel Tigra A ’98, 1.6 16V. Deze staat al volledig gestript en het is de bedoeling dat dit mijn “showauto” wordt. We hebben er veel plannen voor, te grote waslijst om op te noemen. Wil je meer weten, vragen gerust.