Wie ben ik?

Ik zal mij even voorstellen, ben Jurrian. Partner van Aranka en woon ook op het prachtige Veluwe. Toen ik 18 werd en mijn rijbewijs heb gehaald, was mijn eerste auto een Opel Astra F sedan C16NZ. Deze heb ik toen overgekocht van mijn ouders. Zij waren toen destijds ook opelgek, dus het is met de paplepel ingegoten.

Welke auto rijd ik?

Ik ben toen begonnen met een beetje tuning van de auto. Mijn ouders hadden toen al een sport uitlaat eronder zitten. Die ik zelf destijds eronder gezet had. Ik ben toen verder gegaan met de bumpers, cyclone, race-bougies, -kabels, geluidinstallatie, enzovoort. Als ik nu achteraf over nadenk, heeft dat niet echt geholpen om meer vermogen te krijgen.

Daarna heb ik de auto verkocht met 3ton op de teller. Ik kreeg ook kort daarna het bericht dat de auto total los was gereden.

Ik heb zelf daarna een Opel Astra F Cabriolet X18XE uit Duitsland geïmporteerd. Uiteraard ben ik verder gegaan met tuning van de auto. Daarbij moet je bedenken dat een goeie geluidinstallatie erbij hoort. Ook had ik GSI bumpers liggen om deze te monteren. Dit is er nooit op gekomen. Maar helaas kreeg ik een kapotte koppaking en heb er toen voor gekozen om een X20XEV erin te leggen. Na goed 1,5 jaar is bij deze ook de koppakking kapot gegaan. Na goed kijken naar het chassis en door aandringen van mijn lieftallige vriendin, heb ik ervoor gekozen om de cabrio te demonteren en in onderdelen verkocht.

We hebben daarna een Opel Vectra B1 X18XE gekocht. Omdat de Vectra met weinig tot geen opties had, heb ik cruise control, elektrische spiegels, leren intereur met uiteraard stoelverwarming er opgebouwd. Ook hebben we de geluidsinstallatie van de cabrio overgezet. Inmiddels zit er ook een KW-verlagingsset eronder, gelijk omgebouwd naar 5-gaats, ter voorbereiding voor een X25XE. Ook die motor ligt in de schuur, maar voorlopig blijft die daar liggen, want ik twijfel om een andere Vectra te halen met laatste optie die niet achteraf in te bouwen is, een dakraam.

Ik wil uiteindelijk een Vectra B1 I500 look-a-like bouwen. Sideskirts en bumper heb ik al liggen. En zo kan ik nog meer dingen opnoemen wat ik al heb voor de look-a-like, maar dan blijf je voorlopig nog lezen, dus zal ik je dat besparen. Vraag gerust als je meer wil weten.

Door de jaren heen hebben we een Opel Tigra A X14XE, die stond op airride. Hier ook veel uurtjes ingestoken. Na beslist te hebben dat we de Tigra op wilde knappen, was de auto het niet meer waard door veel verbogen roest. Het was de bedoeling dat de bumpers en alles over ging naar een andere Tigra (tweede dus gekocht), totdat mijn vriendin wat anders gezien heeft voor de Tigra. Dit is ons 10-jaren project geworden.

Ook hebben wij een Opel Corsa A1 TR gekocht, zie stukje van Aranka hierover. Inmiddels weer een derde Tigra A erbij gekocht, hier andere motor erin gelepeld omdat de distributieriem van tijd was gesprongen. Ook een mantzel powerbox erop gezet. Hier rijdt mijn vriendin dagelijks mee.